Easy way to get 15 free YouTube views, likes and subscribers
Get Free YouTube Subscribers, Views and Likes

2021 Mini Cooper Test Sürüşü ve Detaylı İnceleme

Follow
PaylaşıYorum

Videoyu beğenmeyi ve kanala abone olmayı unutmayın lütfen. Teşekkürler… ☺
Para babası kanalında yayınlanan videonun linki:    • MİNİ COOPER TESTİNDE YÜREĞİMİZ AĞZIMI...  

0:00 Giriş ve Tarihçe
2:52 Tasarım
5:30 Bagaj
6:01 Arka Koltuk
7:55 Kokpit ve Multimedya
11:52 Motor ve Şanzıman
13:24 Şehir İçi Sürüş
19:00 Şehir Dışı Sürüş
19:25 0100 Hızlanma
20:34 1000 Fren Testi
20:51 Viraj Performansı
21:49 Yakıt Tüketimi
23:56 Sonuç
24:59 Parababası

55 yıldan fazla bir süredir birisi tüm kuralları geride bırakıyor: MINI. Eski kuralların yerine yeni standartlar oluşturuyor. Otomobil sürüşü daha şehir odaklı, donanımlar daha kişiye
özel ve teknolojiler daha canlı. Değişmeyen eşsiz bir tasarım
ve yaşattığı gokart hissi her sürüşü bir maceraya dönüştürüyor. O her zaman bir otomobilden ötesiydi ve öyle olmaya devam edecek: Başlı başına bir ifade şekli.
BOYUNDAN DAHA ÇOK ENİNE ÜŞÜNMEK ONUN GELENEKLERİNDE VAR.
Sir Alec Issigonis 1956'da MINI için ilk eskizleri bir peçete üzerine çizmeye başladığında devrim niteliğindeki iç mekan konsepti, değişmekte olan dünyanın aradığı cevaptı. Sir Alec neredeyse her şeyi farklı tasarlamıştı: Tekerlekleri en köşeye gelecek şekilde konumlandırmış, göstergeleri sağ veya sol tarafta bulunan direksiyondan bağımsız olması için tam ortaya yerleştirmiş ve mo toru enine monte edilmesi için uygun görmüştür. Bu sayede iç mekanda çok fazla alan kazanmış oldu. Devrim niteliğindeki MINI bir ikon olarak günümüze kadar geldi.
Motor sporları uzmanı John Cooper, Klasik Mini'nin içindeki sportif potansiyeli fark ederek onu bir yarış otomobiline dönüştürmüştü. Köşelerdeki kısa çıkıntılar ve düşük otomobil ağırlığı sayesinde, tecrübeli ralli pilotu için virajları frenleme yaparak yanlamasına geçmek çok kolay olmuştur. Dar virajlarda dahi eri şilen yüksek hız sayesinde bugünkü tipik gokart hissi ortaya çıkmıştır. Bu his ile Monte Carlo rallisindeki olağanüstü zaferlerin temeli atılmış oldu. Bu ralli ile Mini; çevikliğin, saf gücün karşısında üstün olduğunu kanıtlamış oldu. John Cooper'a saygımızı sunmak için günümüzde de en sportif MINI modellerinde
John Cooper Works ismini kullanmaktayız.
Alec Issigonis'in verimlilik sunan tasarımı ve John Cooper'ın sportif çevikliği MINI'nin karakterini en başından beri belirlemiştir. Geçmişten gelen bu değerler ile geleceğin teknolojik olanakları birleştirilerek güncel jenerasyon MINI modelleri şekillenmektedir.
Hangi MINI'yi isterdiniz? Kaç tane kapısı olsun? MINI'nizin modeli ne olsun, hangi iç tasarıma ve hangi teknolojiye sahip olsun? MINI'de çeşit çok: Resimde görülen MINI Cooper 5 Kapı modeli Moonwalk Grey renginde olup kaput şeritleri, Jet Black rengindeki tavan ile dış dikiz aynası kapakları, LED farları, LED sis farları, beyaz sinyal lambaları ve 2 renkli 17" Roulette Spoke hafif metal alaşımlı jantları sayesinde daha sportif bir duruş sergiliyor. Orijinal MINI Aksesuarları arasında bulabile ceğiniz 320 lt hacim sunan ve kapağı her iki taraftan da açılan, MINI tavan rayları üzerine monte edilen port bagajı da unut mamak gerekir.
Hava akımına uyumlu ön kısmı ve güçlü yan hatları ile kendine özgü oranları yansı tan silueti sayesinde MINI, her zaman fark edilir. Yan ızgaralar, Aspen white renginde tavan ile dikiz aynası kapakları ve ayrıca uzatılmış, sportif kenarlı tavan hatları gibi karakteristik detaylar, sıra dışı duruşu bütünler.

MINI'ye özgü gokart hissin den ödün vermeksizin yeni olanaklar sunan ilave iki kapı. Hepsi düşük ağırlık merkezi, geniş tekerlek izi, sağlam gövde ve yürüyen aksam sayesinde mümkün.
5 adet koltuk, arka kısımda hissedilir derecede daha fazla bacak boşluğu ve %30 daha fazla bagaj hacmi ile MINI 5 Kapı'nın güçlü yan larıyla tanışın. Onunla kişiye özel tasarım, çeviklik ve gün lük kullanım kolaylığı gibi avantajlar hepsi bir arada.
Her MINI modelinin kendine özgü bir karakteri ve motor karakteristiği vardır. Fakat ister First/One/D, ister Cooper/D, isterse Cooper S/SD modelleri olsun, tüm MINI motorlarının ortak noktası şudur: yüksek performanslı ve verimli MINI Twin Power Turbo teknolojisi.
Tüm MINI modelleri standart olarak sportif ayarlı 6 vitesli şanzımana sahiptir. One First ve One D modelleri hariç tüm modeller için istenildiğinde 6 vitesli Steptronic otomatik şanzıman, Cooper S/SD ve MINI John Cooper Works modelleri için ayrıca direksiyondaki kulakçıklardan değiştirilebilen
6 vitesli Steptronic spor şanzıman sunulur. Oldukça sportif John Cooper Works modeli hakkındaki detaylı bilgilere MINI Yetkili Satıcınızdan ve mini.com.tr/mini_f56/john_cooper_works sayfasından ulaşabilirsiniz.
Opsiyonel MINI sürüş modları üzerinden MINI'nizi o anki is tenen sürüş profiline adapte edebilirsiniz. Opsiyonel dinamik süspansiyon kontrolü MID ve GREEN modunda hissedilir şe kilde konforlu bir yürüyen aksam ayarı sunar. Sportif gokart hissi için SPORT modunu seçmelisiniz. 12
MINI 3 KAPI, MINI 5 KAPI 13
MINI'niz için daha fazla motor sporları karakteri istiyorsanız John Cooper Works Pro Tuning Aksesuarlar size yardımcı olur.

posted by zdanilek